Visualiseer een bestuurskamer ongeveer een uur vóór een bestuursvergadering. Er zijn een lange, ovale tafel. Elke directeur wacht een goed georganiseerde stapel rapporten. Koffie is aan het brouwen, een Deense ben uitgepakt. Het is stil. Alles is klaar om bij gaan. Visualiseer nu wat er gebeurt als het deur opengaat. Terwijl iedere persoon binnenkomt, verandert het chemie betreffende de ruimte. Sommige brengen een voor de hand liggende energie. Anderen brengen dezelfde ingetogen kalmte. Sommigen lichten de kamer op. Anderen kunnen het uitzetten. Hoewel de aanwezigheid of afwezigheid van beslist persoon beslist belangrijke invloed kan hebben op de dynamiek met de boardroom, is elke board beslist sociale onderneming die een collectieve persoonlijkheid van haar leden op zich neemt. Verder bezit iedereen beslist rol te spelen – en hoe deze elementen spelen, hangt af betreffende immateriële dingen in de boardroom die niets kunnen worden aangeraakt, maar die er gerust voelbaar bestaan. Tezamen genomen kunnen die immateriële aangelegenheden een bord op een van de twee paden nemen. Een bord moet vastlopen plus zijn wielen draaien. Alsof een board kan langduriger grip brengen door het https://board-room.nl/ ABC van corporate governance bij herkennen en te beheren. Van directeuren en leidinggevenden tot stakeholders en consumenten, vrijwel iedereen is op de een of andere manier geraakt door de overwegingen betreffende het bestuur van dezelfde bedrijf. Tegenwoordig is er veel erbij overleggen. Het dynamische krachten van globalisering, technologie plus demografie en een moeilijk economisch klimaat zijn samengekomen om de handelswereld drastisch te hervormen. Ik ben er nochtans van overtuigd dat een besturen met vandaag een uitdagingen met onze spoedig veranderende zakelijke omgeving de hoofd kunnen bieden sinds enkele bijzonder dynamische krachten samen erbij brengen – de ‘ABC’s van corporate governance’.

the boardroom

Boardroom (vergaderruimte) Checklist voor inspectie & Management board

 • Zijn meubels en apparatuur volledig functioneel en in goede staat?
 • Zijn jaloezieën en gordijnen volledig functioneel en boven goede staat?
 • Bestaan toegang en uittredingen onbelemmerd?
 • Worden afvalcontainers geleverd en geleegd?
 • Bestaan de limieten voor kamerbezetting en veilige zitplaatsen bekend?
 • Houdt de stoelentelling binnen het bezettingsgrens betreffende de kamer?
 • Bestaan er licht verkeerd geplaatste / kapotte / losse / niet-plaats lensdeksels of plafondtegels?
 • Zijn plafondtegels vrij van water en / alsof roestvlekken plus / of overmatig vuil?
 • Bestaan muren, vloeren, plafonds en / of vloerbedekkingen bij goede positie?
 • Ben het tapijt in juiste staat en niet beroerd versleten of gescheurd?
 • Zijn hangende kasten, alleenstaande boekenkasten en aan een muur bevestigde planken bevestigd aan de bouwoppervlakken om te voorkomen dat zij omvallen?
 • Worden verlengsnoeren gebruikt wanneer een permanente oplossing vanwege een gebrek aan stopcontacten? (Neem contact op aan de helpdesk van Facility en plaats een serviceaanvraag als daarginds meer verkooppunten nodig zijn).
 • Bestaan de koorden en pluggen in juiste staat?
 • Zijn houten deuren, wanden, plafonds of tapijten vrij betreffende elektriciteitskabels?
 • Zijn daarginds multi-outletstrips aangesloten op meerdere multi-outletstrips? Ofwel zijn eventuele verlengsnoeren aangesloten op verschillende verlengsnoeren?
 • Weergeven elektrische apparaten ondertekenen van oververhitting? (dwz snoeren of apparatuur mogen niet heet aanvoelen)
 • Zijn er sprake van overmatige opslag van brandbare spullen? (bijv. behang, hout, enzovoorts. )